Franki Construct, onderdeel van de Mechelse Willemen Groep, heeft de Design & Build opdracht voor de bouwkundige werken van de nieuwe ontmijningsinstallatie voor DOVO in Langemark-Poelkapelle afgerond. De Final Completion Civil Work werd zopas bevestigd door Dynasafe Demil Systems AB.

De Belgische ontmijningsdienst DOVO had op zijn basis in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle een installatie voor de ontmanteling van achtergebleven oorlogsmunitie die behalve springstof ook andere giftige componenten bevat, zoals bijvoorbeeld fosfeengas. De installatie ging in augustus 2012 stuk toen er een gasbom in ontplofte.

Eind 2014 maakte Defensie bekend dat het de opdracht voor een installatie voor de vernietiging van toxische projectielen had gegund aan het Zweedse Dynasafe Demil Systems AB, een wereldspeler op het vlak van het opruimen en beheren van munitie en andere gevaarlijke stoffen.

Dynasafe deed een beroep op Franki Construct voor het design, de engineering en de bouw van het gebouw waarin de ontmantelingsinstallatie moest worden ondergebracht. In de nieuwe installatie zullen het gifgas en het metaal van de projectielen samen worden vernietigd.

De Design & Build opdracht omvatte ook de plaatsing van alle speciale technieken in het gebouw, zelfs van specifieke delen van de process piping van de ontmantelingsinstallatie, net als de omgevingsaanleg en de plaatsing van de eigenlijke ontmantelingsinstallatie. Die werd eerst volledig opgebouwd in Zweden en na transport naar België in het gebouw gelift en gemonteerd.