Franki renoveerde viaduct Woutersbrakel

viaduct1Franki, dat deel uitmaakt van de Mechelse bouwgroep Willemen, heeft de renovatie van het viaduct van Woutersbrakel met succes afgerond.

De betonreparatie van het ruim 600 meter lange viaduct van Woutersbrakel op de A7/E19 nabij Brussel door Franki nam ongeveer twee jaar in beslag. De herstel- en versterkingswerkzaamheden en het plaatsen van geluidwerende schermen gingen van start in mei 2013 en zijn nu helemaal klaar. Achtereenvolgens werden de zuidelijke en noordelijke richting gerenoveerd. Het is een van de grootste infrastructurele betonreparatieprojecten die de laatste jaren in België werden uitgevoerd.

Het viaduct van Woutersbrakel – een civiel kunstwerk uit 1971 – is een onderdeel van de ring rond Brussel. Dagelijks rijden naar schatting 80.000 voertuigen over het 8 meter hoge viaduct met 2 x 3 rijstroken.

Het project, dat werd uitgevoerd door de THV Franki/Aswebo, had een budget van ruim 8,75 miljoen euro. Franki behoort sinds 1998 tot de Willemen Groep, één van de grotere spelers in de bouwsector.