meiboomFranki Construct, onderdeel van de Mechelse bouwgroep Willemen, is sneller dan gepland klaar met de ruwbouwwerken aan het cultureel centrum in Zaventem.

Om deze belangrijke mijlpaal in het project te vieren, werd een meiboom geplant. Het gemeentebestuur van Zaventem bedankte bouwvakkers en werfpersoneel voor het geleverde werk.

Franki Construct bouwt sinds begin 2014 voor de gemeente Zaventem een cultureel centrum met bibliotheek. Die komt er op het terrein van de voormalige Suchardfabrieken in het centrum, vlak bij het station en de bushaltes. De werken vlotten goed en Franki Construct zit zelfs voor op het schema. Het trakteerde zijn medewerkers daarom met een barbecue en enkele drankjes.

Het cultureel centrum zal naast een zaal met 800 plaatsen ook een foyer, tentoonstellingsruimten, vergaderlokalen, kleedkamers, jeugdlokalen, kantoorruimten, een cafetaria en klaslokalen tellen. In de polyvalente zaal van het complex kan worden gefeest.

Het gebouw valt op door het veelvuldig gebruik van glas en strakke, lichte metaalstructuren die een gevoel van toegankelijkheid creëren. Grote raampartijen in heel het gebouw zorgen voor een maximale verbinding tussen binnen- en buitenruimte. De gebouwen worden ingeplant naast een promenade in het groen, open georiënteerd met veel licht en lucht.