Franki Construct en Aswebo vernieuwen ring Aalst

ringaalstFranki Construct en Aswebo, beide onderdeel van de Mechelse Willemen Groep, beginnen aan de heraanleg van de ring rond Aalst. Dit is een megaproject. De werken zullen naar schatting drie jaar duren.

Minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts heeft donderdag de aftrap gegeven voor de werken. Samen met burgemeester Christoph D’Haese stak hij symbolisch de eerste spade in de grond. Beiden benadrukten in hun toespraak het belang van deze werken, die in totaal 480 werkdagen in beslag zullen nemen. Eigenlijk waren er zeven eerste spades, want de komende drie jaar worden er zeven werfzones in Aalst opgestart en afgerond. Die ingrepen maken de ring rond Aalst veiliger en vlotter. Drie gevaarlijke kruispunten krijgen een grondige heraanleg en er komt ook nieuwe rotonde met daaronder een tunnel.

Fietsers hoeven het verkeer niet meer te kruisen en maken gebruik van twee fietstunnels. Ook het viaduct tussen de Ledebaan en de Verbrandhofstraat krijgt een onderhoudsbeurt. De onderbouw wordt aangepakt en de brug krijgt een nieuw wegdek. Verder omvat de opdracht de heraanleg van de Gentsesteenweg tussen de Welvaartstraat en de Sinte-Annalaan. Er komen brede fietspaden, parkeerstroken, nieuwe voetpaden en een gescheiden riolering.

De ondertunneling van de twee kruispunten zorgt ervoor dat het centrum van Aalst minder belast wordt en buurtbewoners minder last hebben van omgevingslawaai.