FoundationFoundation Mechelen vzw heeft vorig jaar haar werking verbreed. Niet alleen de G-werkingen van Racing en KV kunnen op financiële steun rekenen, maar dat geldt ook voor andere goede doelen en bij voorkeur Mechelse organisaties. De Foundation hield woord en overhandigde een cheque van telkens 1.000 euro aan de organisaties SOS Hulpbetoon, Sint-Vincentius Mechelen-Noord en Sint-Vincentius Mechelen-Zuid.

Elk jaar organiseert de vzw evenementen waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Tijdens het openingsweekend van het Sociaal Huis in september vorig jaar organiseerden drie studenten van de Thomas More hogeschool afdeling Event ONBEPERKT! in de tuinen van het Sociaal Huis. Zij bezetten de gezellige binnentuin met onder meer circusoptredens, een optreden van de rolstoeldansgroep Rolling Stars en als afsluiter een optreden van Mechelaar Günther Neefs.

“Dankzij de opbrengst van dit event en dankzij de sponsors van de vzw kan Foundation Mechelen het mooie bedrag van 3000 euro verdelen onder de drie organisaties”, vertelt schepen Koen Anciaux, bestuurslid van Foundation Mechelen. Twee sponsors van Foundation Mechelen waren ook aanwezig bij de overhandiging: Jan Simons van Lamot en Bart Diricx van Blops. “Wij hebben het goed, dus we vinden het onze taak om bij te dragen aan het welzijn van mensen die minder hebben”, zeggen de sponsors. “We willen ook meehelpen aan het uitbouwen van een groter draagvlak voor de Foundation.”