Fotoreportage: NewYear@Voka LON Mechelen bij Lamot

In het Mechelse Lamot verzamelden dinsdagavond meer dan 700 ondernemers en genodigden uit Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden voor NEWYEAR@Voka van de afdeling Mechelen. Lokaal voorzitter Marina De Groof focuste er samen met Mechels burgemeester Bart Somers op 2016. Dit jaar staat voor werkgeversorganisatie Voka in het teken van durven, vernieuwen en veroveren. Ook de stad Mechelen zet de inspanningen van 2015 verder om ondernemen in Mechelen nog aantrekkelijker te maken.

“Ook lokaal moet aan een taxshift, administratieve vereenvoudiging en verbeterde dienstverlening gewerkt worden. Niet enkel de burger, maar ook de ondernemer vraagt waar voor zijn geld. Indien de ondernemingen het goed doen, dragen zij ook hun steentje bij tot de samenleving. En daar wordt iedereen beter van”, stelt Marina De Groof, voorzitter van de lokale Voka-afdeling Mechelen. “Als ondernemer wordt u steeds meer geconfronteerd met belangrijke uitdagingen, die uw koers zullen bepalen. Elke sector wordt getroffen door disruptieve technologieën. Ieder heeft de keuze: ofwel passen wij ons aan, ofwel rolt deze pletwals over ons.”

Ook Bart Somers, burgemeester van de stad Mechelen met wie Voka – Kamer van Koophandel Mechelen traditioneel de nieuwjaarsreceptie organiseert, nam het woord. Hij benadrukte de inspanningen van de stad ten dienste van het lokaal ondernemerschap en de samenleving. “Met tal van belastingverlagingen zetten we de komende jaren in op het aantrekkelijker maken van ondernemen in Mechelen”, aldus Somers. “Tegelijk kiest dit stadsbestuur ook voor een aanklampend activeringsbeleid. Zo zullen we bedrijven actief aansporen om plaatsen ter beschikking te stellen, niet alleen in het Nederlands, maar ook in andere talen: Engels, Frans, Arabisch,… Uiteraard altijd gecombineerd met halftijdse Nederlandse les. Zo krijgen alle leden van Voka de komende weken een brief in de bus en zal elk bedrijf vanaf februari telefonisch gecontacteerd worden, in de hoop dat we ook mensen met een migratieachtergrond sneller duurzaam aan de slag krijgen.”

Voor het eerst was er ook een international corner, en dat was meteen een schot in de roos. Maar liefst 21 vertegenwoordigers van ambassades uit 13 verschillende landen maakten hun opwachting. Zo waren onder meer Azerbeidzjan, Colombia, Wit-Rusland, Tsjechië, Estland, Duitsland, Italië, Japan, Slowakije, de Verenigde Staten, Oezbekistan en Zambia vertegenwoordigd. Na de speeches was er een walking dinner in Italiaanse stijl.

Onze fotograaf Joren De Weerdt zette de aanwezigen op de foto.