Fotoreportage: NewYear@Voka in Hof van Beatrijs

NewYear@Voka van de afdeling Neteland heeft donderdagavond de reeks nieuwjaarsevents van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen afgesloten. Een kleine 150 ondernemers en genodigden uit Lier, Berlaar, Nijlen en Duffel verzamelden in het Lierse Hof van Beatrijs. Lokaal LON-voorzitter Michel Ooms blikte vooruit op 2016, een jaar dat voor de werkgeversorganisatie in het teken staat van durven, vernieuwen en veroveren. “Februari wordt de maand van de familiebedrijven. Zij zijn nog steeds, ook in onze regio, de sterkhouders van de economie”, gaf hij in zijn speech mee. Onlangs won het Duffelse Reynaers Aluminium nog de Family Business Award of Excellence.

Ooms pleitte ook voor een betere samenwerking tussen de overheden bij ingrijpende werken. “De werken aan de Lierse ring moeten dit jaar gefinaliseerd worden. Eindelijk, maar de communicatie verliep niet steeds even vlot. Dat kan op vele vlakken beter: communicatie rond wegenwerken en andere hinder. Ze zorgen lokaal vaak voor frustraties bij ondernemers. Om nog maar te zwijgen van het doorgaand verkeer dat niet meer kan volgen.”

Dit zal één van de topics zijn wanneer Voka – Kamer van Koophandel Mechelen de beleidsverantwoordelijken en lokale ondernemers samenbrengt. De stad Lier bijt op 22 maart de spits af, op 24 mei gevolgd door een ontmoetingsavond in Duffel.

Onze fotograaf Joris Herregods zette de aanwezigen op deze laatste NewYear@Voka 2016 op de foto.