In De Cavalerie in Heist-op-den-Berg kwamen vrijdagavond meer dan 150 ondernemers en genodigden samen voor NewYear@Voka van het Lokaal OndernemersNetwerk Zuiderkempen.

Tijdens het nieuwjaarsevent van deze lokale afdeling van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen keek lokaal voorzitter Jan Scheirs vooruit naar 2016, een jaar dat voor de werkgeversorganisatie in het teken staat van durven, vernieuwen en veroveren. “Februari wordt de maand van de familiebedrijven. Zij zijn nog steeds, ook in onze regio, de sterkhouders van de economie”, gaf hij in zijn speech mee.

Scheirs richtte zijn aandacht op de arbeidsmarkt en de lokale ondernemerswereld. 2015 is het jaar met het hoogst aantal ondernemingen in Putte van de afgelopen 15 jaar, terwijl 2014 in Heist-op-den-Berg net iets beter was. “Met een actieve beroepsbevolking van zo’n 95 procent doen we het in Zuiderkempen zeer goed”, stelt Jan Scheirs. “Toch blijkt dat we voor die beroepsbevolking te weinig jobs in de eigen regio hebben. We moeten dus sterk inzetten op het lokale niveau om ook mits een taxshift, administratieve vereenvoudiging en verbeterde dienstverlening het ondernemerschap nog verder op te krikken en jobs te creëren.” Samen met andere partners organiseert de lokale afdeling van Voka op 3 maart een jobbeurs met lokale uitstraling in Heist-op-den-Berg.

Voor Jan Scheirs van VSE Technologies uit Heist-op-den-Berg was het zijn eerste en laatste speech als voorzitter van afdeling Zuiderkempen. In maart volgt hij arrondissementeel voorzitter John Alpaerts op als voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. Die nam op zijn beurt de vakbonden zwaar op de korrel. “Ik schrok onlangs toen er opnieuw stakingen bij de NMBS werden aangekondigd”, zegt Alpaerts. “Het gaat om verantwoordelijkheden nemen. Werkgevers doen dat. Onlangs stelde Voka dat het zijn taak was om ervoor te zorgen dat wie een nieuw leven in ons land wenst op te bouwen, aan de slag geraakt. Aan verantwoordelijkheidszin ontbreekt het bij de vakbonden echter. Integendeel, wilde stakingen met soms dramatische gevolgen op menselijk vlak zijn vandaag de norm.”  Na de speeches was er een walking dinner in Italiaanse stijl.

Onze fotograaf Joren De Weerdt zette de aanwezigen op de foto. Was u er ook bij of wilt u zien welke ondernemers het jaar feestelijk inzetten? Bekijk dan onze fotogalerij.