Fotoreportage: Hercules Trophy Mechelen

Come as a company, leave as a team, is de slogan van de Hercules Trophy, een sportieve bedrijvencompetitie die vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvond in recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Tientallen teams van bedrijven uit de Mechelse regio, zoals Sanoma, Tecro & Krea Architecten en onze eigen Made in Mechelen Warriors, maar ook van ver buiten de regio toonden dat ze als team konden werken in twaalf ludieke herculeaanse werken.

De teams begonnen eraan na een opzwepende warm up, die uitmondde in een openingsceremonie met het aansteken van de Hercules Trophy vlam en de inspirerende woorden van Nelson Mandela: Sport has the power to change the world.

Dat teamwork belangrijk is, bleek bijvoorbeeld uit de Blindfolded Golf Cart Driving-proef, gesponsord door Made in Mechelen. Eén teamlid zit geblinddoekt aan het stuur van een golfkarretje en leidt dat door een hindernissenparcours, terwijl hij of zij aanwijzingen krijgt van een ander teamlid. Een derde zit naast de bestuurder met een dienblad boordevol water en moet dat zo vol mogelijk naar de eindstreep krijgen. De bestuurder moet dus voorzichtig rijden. Deze proef bracht ons team probleemloos tot een goed einde.

Onze fotograaf Joren De Weerdt maakte foto’s van de Hercules Trophy. Kijk en geniet mee!