Fotoreportage: De Bie Printing krijgt award Voka Ambassadeur 2016

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen dinsdagavond tijdens Award@Voka in Heist-op-den-Berg het verdienstelijk ondernemerschap in de Mechelse regio in de spotlight gezet. Meer dan 200 aanwezigen zagen De Bie Printing uit Duffel de Award Voka Ambassadeur 2016 in de wacht slepen. Forum Group (tsjing) werd gehuldigd als Jonge Ondernemer 2016. ODTH, met bedrijfsleider Jos De Wael, kreeg de Economic Impact Award. “De genomineerde bedrijven mogen dit opvatten als een teken dat ze sterk bezig zijn en een aanmoediging om op hun ingeslagen weg door te gaan”, aldus voorzitter Jan Scheirs van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

Voor de Award Voka Ambassadeur 2016 kwamen vijf bedrijven in aanmerking. Uiteindelijk kaapte De Bie Printing uit Duffel de prijs weg, voor AED Group en Distrilog Group uit Willebroek, inno.com uit Putte en Tecro&Krea uit Mechelen. “Stuk voor stuk zijn deze bedrijven voorbeelden van hoe je de Voka-succesformule in de praktijk omzet. Die formule koppelt strategie en talent aan innovatie en internationaliseren. Laureaat De Bie Printing heeft die glansrijk ingevuld, onder meer door strategische overnames te omringen met gerichte investeringen in de nieuwste technologieën. Zijn recente naamswijziging speelt ook in op een sterkere focus op het buitenland”, haalt gedelegeerd bestuurder Frédéric Achten enkele argumenten van de jury aan.

De Award Jonge Ondernemer 2016 werd door voorzitster Ilse Mertens van Jong Voka Mechelen uitgereikt aan CEO Mark Willems van Forum Group uit Mechelen. Dit bedrijf is beter bekend onder zijn commerciële naam tsjing, een digitale applicatie die gebruikers toelaat in horeca-omgevingen eenvoudig drank en voeding te bestellen én te betalen. Met zowel zijn product als aanpak belichaamt dit Mechels bedrijf het Voka-credo ‘durven, vernieuwen en veroveren’. “Onze app is al mooi opgepikt in onze thuisbasis Mechelen. We willen eerst in zo veel mogelijk horeca-omgevingen aanwezig zijn, in de hoop een wereldwijde community rond tsjing te kunnen uitbouwen. Deze award is al een mooie erkenning”, stelt Mark Willems.

De Economic Impact Award ten slotte, voorbehouden voor een onderneming die de afgelopen jaren sterk heeft bijgedragen aan de uitstraling op economisch vlak van de Mechelse regio, is dit jaar weggelegd voor ODTH uit Willebroek. Oprichter en eigenaar Jos De Wael bouwde deze logistieke dienstverlener in goed drie decennia uit tot een bloeiend bedrijf, met een tweehonderdtal werknemers en 15 hectare aan magazijnen. “Voortdurend de zaken beter trachten te doen, zit gewoon in mij. Als ik mogelijkheden zie, durf ik die ook uit te voeren”, stelt Jos De Wael. “Als ondernemer moet je durven dromen en die ook trachten waar te maken, want dat schenkt voldoening. Maar je moet ook oog hebben voor je mensen. Als je hen respecteert, zullen ze hun taken ook van meet af aan goed aanpakken.”