Fortun-bier uit Beerzel op Vakantiesalon

fortunHet Fortun-bier, gebrouwen door ’t Hofbrouwerijke uit Beerzel, is het visitekaartje van de provincie Antwerpen op het Vakantiesalon in Antwerp Expo. De Provincie Antwerpen stelt haar vrijetijdsaanbod voor op de beurs die als thema ‘Culinair Reizen’ heeft.

“Culinair reizen kan je ook bij ons”, zegt gedeputeerde Bruno Peeters die verantwoordelijk is voor toerisme. “Wij geven elke dag een twintigtal flessen Fortun weg. ’t Hofbrouwerijke uit Beerzel (Putte) maakt dat bier speciaal voor het Fort van Duffel. Het is een blond bier met koriander en paardenbloemblad als smaakmakers. Het is nergens anders verkrijgbaar dan in het Fort en dus een unicum voor de beurs.”

Fortun (met 7,5% vol alcohol) werd gebrouwen in opdracht van Kempens Landschap. Peter Bellens, gedeputeerde en covoorzitter van Kempens Landschap: “De naam van het bier Fortun verwijst naar het fort, geluk, kracht en een rijke smaak. Op het etiket en het glas prijkt een vleermuis die staat voor de vleermuizen die huizen in het fort. Het bier laat duidelijk de troeven van het fort van Duffel zien: een samenspel van natuur en erfgoed. Dat is immers zoveel rijker aan smaak!”