pokemongoHet Mechelse HAP Foodtruckfestival combineert vrijdag twee megahypes: Pokémon Go en foodtrucks.

Van 22 tot 24 juli staat het HAP Foodtruckfestival in het Mechelse Vrijbroekpark. Met meer dan 30 foodtrucks in een gezellige tuinfeest-setting vind je er het beste van de culinaire mondiale wereld.  Mechelen is de tiende stop van de HAP zomertoer 2016 die in totaal 17 gemeenten zal aandoen.

De organisatoren vinden het erg belangrijk om naast eten ook de nodige randanimatie te plannen. Naast lokale artiesten en een kinderdorp werd voor Mechelen een exclusieve samenwerking afgesloten met de professionele Pokémon vereniging PokéPlay.

Bij Poképlay zijn 1200 doorwinterde Pokémontrainers aangesloten die het spel volledig kennen. De nieuwe Pokémon GO rage wordt op dit moment vooral gedomineerd door mensen die de app downloaden en spontaan gaan zoeken naar deze beestjes/figuurtjes om ze dan te vangen. Maar wat kan je daar dan mee aanvangen? Welke strategische beslissingen neem je? Hoeveel energie en data verbruikt de app? Waar vind je de beste Pokémon?

Op vrijdag 22 juli vanaf 15.30 u vindt de eerste echte Pokémon Go workshop plaats op het eventterrein naast de tennisbanen in het Vrijbroekpark. 8 geoefende Pokémon Trainers beantwoorden in de officiële Pokémon Go tent allerlei vragen. Er zijn alvast heel veel elektriciteitsaansluitingen om smartphones op te laden. Uiteraard zijn er eveneens belegeide zoektochten  waarbij elke groep een trainer meekrijgt om in het park op zoek te gaan.

Het HAP foodtruckfestival heeft via sponsoring voor extra lokaas gezorgd, zodat er van heinde en ver extra veel Pokémons naar het Vrijbroekpark zullen komen dit weekend.