De vernieuwingsoperatie van de Brantanowinkels loopt op wieltjes, en ook Miss Etam is weer rendabel. Dat leverde FNG goede cijfers op in het eerste halfjaarrapport. De Mechelse modegroep is nu volledig winstgevend.

De omzet van FNG komt in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar 1,1% hoger uit. In de eerste jaarhelft realiseerde het bedrijf een omzet van 228,3 miljoen euro.

Vernieuwingsoperatie

Meer dan de helft van de omzet werd gerealiseerd door FNG Group. Miss Etam draagt met een omzet van 47,7 miljoen euro bij voor 20,9% en Brantano met een omzet van 60,7 miljoen euro voor 26,5%. “De groei van de rendabiliteit zit vooral bij Miss Etam en bij Brantano, waar onze strategie zijn vruchten afwerpt”, zegt Dieter Penninckx, ceo van FNG.

Ook al gaat het om een beperkte stijging in omzet (1,1%), toch is het een sterk resultaat voor FNG. Het aantal winkels van de modegroep daalde immers met 8,2%. Die daling heeft vooral betrekking op het Brantano-winkelpark. In het kader van de reorganisatie na de overname door FNG werd die verminderd tot een honderdtal winkels. Tijdens de vernieuwingsoperatie waren ook enkele filialen voor bepaalde tijd gesloten. “Dat we daar positief uitkomen, betekent dat de vernieuwingsoperatie zeker voor een meerwaarde heeft gezorgd.”

Rendabel

FNG Group wist verder zijn reeds hoge rendabiliteit van 13% op de omzet te behouden. “Die sterke rendabiliteit verklaren we door de realisatie van synergievoordelen in logistiek, aankoop en web-platformen, en een rationele aanpak bij de integratie van de verschillende overgenomen bedrijven”, verduidelijkt Dieter Penninckx.

De netto financiële schuld steeg wel tot 129,1 miljoen euro als gevolg van het zware investeringsprogramma.