WILLEBROEK – Fnac en Vanden Borre bouwen een gezamenlijk distributiecentrum in Willebroek. Dit is de volgende stap in de integratie van de twee ketens. Sinds de fusie van Darty en Fnac behoren ze tot dezelfde groep.

Het nieuwe distributiecentrum zal een oppervlakte hebben van 14.000 m² en als alles loopt zoals gepland, zal het in gebruik worden genomen in juni. Het huidige magazijn in Sint-Pieters-Leeuw heeft niet genoeg capaciteit voor beide bedrijven samen.

Vanaf deze zomer zullen de logistieke teams van Vanden Borre en Fnac verdeeld worden over de distributiecentra in Sint-Pieters-Leeuw en Willebroek.

Groei

“De uitbreiding van de twee magazijnen kadert volledig in onze groeistrategie. De magazijnen zullen de groep Fnac Vanden Borre de middelen bieden om haar ambities waar te maken en een nog sterkere omnichannelspeler te worden op de Belgische markt”, aldus CEO Charles-Henri de Maleissye.

Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep. Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd toen overgenomen door het Franse Fnac. In maart 2017 besloten Fnac en Vanden Borre in België de krachten te bundelen onder de naam Fnac Vanden Borre.

Die samenwerking moet ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van producten in de winkels verbeterd wordt en dat klanten een betere service krijgen.