FMP+ krijgt kwaliteitskeurmerk

FACFMP+ uit Duffel is één van de vier bedrijven die als eerste het FAC-keurmerk ontvingen. FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die haar klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft.

De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat in het bijzonder naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen zijn het uitgangspunt. “De vraag is momenteel niet: wie biedt er kwaliteit, maar wel: wie biedt er gegarandeerde kwaliteit”, stelt Ilse Claeys, directeur FAC.

Wie duidelijk gaat voor kwaliteit in de aluminiumsector, kent het Kwaliteitshandboek met kwaliteitseisen en –adviezen, een FAC-publicatie. Dit boek is geschreven door experts in elk deelgebied zoals glasproducenten, profielleveranciers, certificatie-instellingen, aluminium constructeurs en kenniscentra. Het richt zich tot de verschillende actoren in de bouwsector zoals architecten, aannemers, bouwheren, toeleveranciers, openbare instellingen, die dagelijks geconfronteerd worden met kwaliteitsaspecten. Het Kwaliteitshandboek is een dynamisch boek dat permanent wordt aangepast aan de eisen van de markt. Het is de basis van het FAC-keurmerk.

4 bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk: Durv, FMP+, Hegge en Meutabel. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend aan deze aluminium verwerkende bedrijven.

In de loop van 2016 zullen alle FAC-leden zich onderwerpen aan dit onderzoek om gecertificeerd te worden. Elk jaar zal elk bedrijf opnieuw worden bezocht om de naleving van de certificatie-eisen te controleren.

Laureaat FMP+ uit Duffel produceert en installeert unieke constructies in glas, aluminium en staal voor de bouwsector. Door de precieze combinatie van technologie en ambacht speelt de onderneming in op projecten met een originele architectuur. Het bedrijf vervolledigt zijn aanbod met Sky-frame, de superslanke schuiframen met bijna onzichtbaar raamkader.