Flower Sprouts® van BelOrtaBelOrta sleept met de innovatieve Flower Sprouts® de eerste nominatie in de wacht bij de Gouden Tavola 2016 in de categorie Retail. De wedstrijd Gouden Tavola bekroont de beste innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord of in het glas van de consument komt. BelOrta zal deze winnende groente presenteren op de vakbeurs Tavola van 13 tot 15 maart in Kortrijk Xpo.

De wedstrijd Gouden Tavola wordt georganiseerd naar aanleiding van Tavola, de tweejaarlijkse vakbeurs van de fijne en verse voeding. Uit meer dan 107 inzendingen werd Flower Sprouts® geselecteerd om mee te dingen in de categorie Retail. Zopas werd bekend gemaakt dat Flower Sprouts de eerste genomineerde is geworden, na winnaar Kalfsspek van Sopraco en vóór tweede genomineerde Duo Snack van Nikita.

De Flower Sprout® wordt veredeld door het Britse Tozer Seeds en is een kruising tussen spruitjes en paarse boerenkool. De groente oogt mooi en heeft een milde koolachtige smaak die maakt dat de Flower Sprouts® heel lekker en makkelijk te combineren zijn. Gekookt, gestoomd in een risotto of in een wokgerecht, deze mini-spruitjes zijn heel snel te bereiden.

De wedstrijd Gouden Tavola verloopt in 2 etappes. In eerste instantie beoordeelt een jury het aspect innovatie op basis van een argumentatie en tastings. De finale jury bestaat uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en leden van de vakpers. Zij bepalen in 4 rubrieken (Retail, Delicatessen, Foodservice en Traiteur) de winnaar van de Gouden Tavola en 2 genomineerden. Naast smaak zijn ook criteria als innovatie, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid bepalend tijdens de jurering.

Op de vakbeurs Tavola zullen de Flower Sprout® en alle andere genomineerde producten kunnen worden geproefd in de centrale Rambla. Alle bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op één van de 12 bekroonde producten en zo mee de Gouden Tavola Publieksprijs 2016 bepalen.