FlowerSproutBelOrta, de coöperatieve veiling uit Sint-Katelijne-Waver, is niet blind voor de nieuwste trends en zorgt ervoor dat zijn assortiment ook een aantal superfoods bevat. De productportfolio van BelOrta wordt nu aangevuld met een nieuw superfood: de Flower Sprout. Typische eigenschappen van deze nieuwe groente zijn een milde koolachtige smaak, knapperigheid en een frivool uiterlijk.

De Flower Sprout is een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Deze groen-paarse minikooltjes hebben krullende blaadjes, een knapperige beet en een koolachtige smaak met een nootachtige toets. De paarse nerven en donkergroene bladeren maken deze groente heel decoratief.

Flower Sprouts zijn reeds heel populair in het VK en de VS. Daar worden deze frivole bloemspruitjes geroemd om hun veelzijdigheid in de keuken. De Flower sprout is heel geschikt voor mensen die in een korte tijdspanne een lekker gerecht op tafel willen toveren. Gekookt, gestoomd in een risotto of in een roerbakschotel, deze kleine mini-spruitjes zijn in een handomdraai klaar. Door de mooie vorm en warme kleuren is de Flower Sprout ook uitermate geschikt als garnering.

Superfood is een term die wordt gebruikt voor een reeks eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen zoals proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, anti-oxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. Ze zijn vrij van pesticide, chemicaliën en (groei)hormonen. Een voedingssoort valt onder de categorie superfood wanneer ze meer dan twaalf positieve eigenschappen heeft voor de gezondheid. Voorbeelden van superfoods zijn quinoa, gojibessen en producten van bijen zoals honing en propolis.

Met een omzet van meer dan 350 miljoen euro is BelOrta de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden via BelOrta verkocht. Ruim 1.350 actieve telers garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 120 groentevariëteiten en 30 fruitvariëteiten.