Flexpoint investeert half miljoen euro

EricMartensFlexpoint, HR-dienstverlener op het gebied van uitzenddiensten met o.a. een kantoor in Zemst, investeert met de steun van Europa 500.000 euro in zijn medewerkers. “Ook al is de context sterk aan het veranderen, onze medewerkers blijven nu en in de toekomst het verschil maken. Zij verdienen dan ook alle mogelijke vormen van persoonlijke ondersteuning en begeleiding”, aldus Eric Martens, algemeen directeur en oprichter van Flexpoint België.

“Wij willen de Wouter Torfs van de uitzendsector worden”, aldus Joël Stockmans, business unit manager Flexpoint Interim. “Gelukkige medewerkers zorgen immers voor gelukkige klanten en dat heeft ontegensprekelijk ook zijn effect op ons bedrijf. Wat Wouter Torfs realiseert in de schoenensector willen wij ook bereiken in de uitzendsector.” De plannen werden gelanceerd naar aanleiding van de opening van een nieuw Flexpoint-kantoor in Bilzen.

Dankzij de ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds kan Flexpoint een investeringsprogramma uitrollen van 500.000 euro. “Hiervoor werd recent ook de Flexpoint Academie boven de doopvont gehouden. Deze middelen zorgen ervoor dat de komende twee jaar zeer intensief wordt ingezet op de versterking van de competenties van onze medewerkers. Daarnaast ontplooien we tal van initiatieven om de identificatie met ons bedrijf en zijn waarden te versterken zodat de betrokkenheid van onze medewerkers en uitzendkrachten nog verder wordt verhoogd”, aldus Joël Stockmans.

“Naast de academie hebben wij ook een ervaren Jobcoach aangeworven die onze mensen individueel beter maakt door middel van on-the-job-training. Dit gaat om competenties van zowel technische als sociale aard. Tenslotte hebben wij ook nog expertise binnengehaald op het vlak van employer branding en HR marketing. Wij geloven heel sterk in dit laatste om de juiste medewerkers in huis te halen onder het motto boeien en binden.”

Het hoofdkantoor van Flexpoint België is gevestigd in Hasselt. In 2014 draaide de groep een omzet van 180 miljoen euro.