DSPValleyDSP Valley blijft hoge toppen scheren. Flanders Investment & Trade (FIT) geeft voor het tweede jaar financiële steun aan het project NanoElektronica voor Slimme Specialisatie van DSP Valley. Dit project wil Vlaanderen op de kaart zetten als regio die gespecialiseerd is in nanotechnologie voor gezondheid. Daarmee past het bij de Smart Specialisation Strategy S3 van Vlaanderen.

Om Vlaanderen als gespecialiseerde regio in de kijker te zetten, plant DSP Valley handelsmissies naar Zuid-Korea en Taiwan en neemt de organisatie deel aan internationale vakbeurzen.

DSP staat voor Designing Smart Products. DSP Valley is een onafhankelijke cluster van uitblinkers in de sector. De groep heeft ruim honderd leden, van universiteiten over onderzoeksinstellingen tot bedrijven (zowel starters als KMO’s en grote internationale bedrijven met lokale r&d afdelingen). Het is een netwerkplatform dat innovatie en complementariteit stimuleert. DSP Valley is één van de Europese topclusters. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, en er zijn ook bedrijven uit de Mechelse regio bij aangesloten: Xetal uit Bonheiden (elektronische systemen om noodtoestanden te signaleren), Achilles Design uit Mechelen (productonderzoek en -ontwikkeling), Cochlear Technology Center uit Mechelen (technologie bij gehoorproblemen), Synaptix uit Niel (implantaten bij neurologische problemen) en de KU Leuven Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver (faculteit industriële ingenieurswetenschappen).