schrijversIT evolueert razendsnel en de snelle opkomst van de cloud biedt bedrijven heel wat kansen om hun IT-infrastructuur te optimaliseren. “Bij veel Belgische bedrijven stellen we echter vast dat zij proberen vast te houden aan de bestaande infrastructuur”, zegt Michel Schrijvers, CEO van het Mechelse IT-bedrijf First. “Wij willen hen bevrijden van die conservatieve reflex. We willen hen wakkerschudden en meenemen naar de toekomst.”

First helpt bedrijven om duidelijk af te lijnen welke technologie de kern uitmaakt van de bedrijfsvoering en welke technologie uit handen kan worden gegeven aan een externe partner. “Daar denken wij vanuit First het verschil te kunnen maken”, aldus Michel Schrijvers. “Want vandaag is alles technologie. Je moet jezelf als bedrijf de vraag stellen of je al die kennis en kunde zelf in huis wilt halen. En dan kom je terecht bij wat de essentie is van je bedrijf: verkoop je technologie of verkoop je iets anders dat technologie nodig heeft? De meeste KMO’s willen eigenlijk vooral bezig zijn met de innovatieve processen in hun eigen bedrijf, eerder dan met de technologie die deze ondersteunt, en de mensen die nodig zijn om deze technologie draaiende te houden.”

Daar ligt de expertise van First: ondersteuning bieden waardoor het bedrijf kan optimaliseren in gebruik en in kosten, bv. door een stuk naar de cloud te brengen. “Onze oplossingen laten je toe om beter om te gaan met de data die aanwezig zijn in je bedrijf, waardoor je informatie op een andere manier kunt delen met stakeholders (werknemers, klanten, leveranciers, …).”

First is een jong en gedreven bedrijf, opgericht in 2008 en ondertussen uitgegroeid tot een team van 145 mensen. Het voorziet bedrijven van de nodige expertise op het vlak van IT, met functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid als topprioriteit. First wil een langetermijnpartner zijn voor bedrijven (zowel KMO’s als grotere entiteiten). De consultants zetten via vernieuwende technologieën de uitgebreide kennis om in snelle resultaten.