skypeHet jonge Mechelse IT-bedrijf First merkt bij KMO’s een toenemende interesse in het gebruik van de cloud in een business context en wil bedrijven begeleiden bij de implementatie.

“We merken de laatste tijd inderdaad meer en meer in onze gesprekken met zaakvoerders dat de interesse in op cloud gebaseerde communicatietoepassingen toeneemt. Bij 3 op de 4 is meer specifiek bellen via de cloud een hot topic”, zegt Ghislain Meulenijzer, COO bij First.

“Dit is niet zo verwonderlijk. De installatie of het vervangen van een telefooncentrale vraagt een stevige investering in hardware, waardoor bedrijven op zoek gaan naar goedkopere alternatieven. Bovendien wordt de stap naar telefonie in de cloud voor veel bedrijven kleiner, aangezien zij ondertussen reeds het gemak van de cloud ervaren hebben voor andere bedrijfstoepassingen, zoals bijvoorbeeld een betalingssysteem of een CRM applicatie.”

First heeft ervaring in huis op het gebied van telefonie via de cloud. “Als Microsoft Partner hebben wij de laatste jaren sterk ingezet op het opbouwen van kennis over de technisch complexe implementatie van Skype for Business met Enterprise Voice (een uitgebreide versie van het vroegere Lync).”

“Dankzij de talloze functionaliteiten van deze tool kan je als KMO je medewerkers slimmer en efficiënter laten werken. Zo kan je gratis bellen van waar je maar wil, documenten in realtime delen en bespreken, conference calls organiseren… Maar ook meer geavanceerde functies zoals doorschakelen, verschillende oproepen tegelijk beantwoorden, wachtmuziek instellen of cascades instellen maken deel uit van deze oplossing.”

Dankzij de integratie met Office 365 kan een bedrijf maximaal voordeel halen uit deze moderne manier van werken.

First is een jong en gedreven bedrijf, opgericht in 2008 en ondertussen uitgegroeid tot een team van 145 personen. “Iedere dag dagen we onszelf en onze partners uit om voorop te blijven in de noodzakelijke mix van business en IT. We voorzien bedrijven van de nodige expertise op het vlak van IT, met functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid als onze topprioriteit. Het is onze ambitie om een langetermijnpartner te zijn voor bedrijven, zowel KMO’s als grotere entiteiten.”