FirstFirst NV, de Mechelse IT-firma die zich toelegt op hybride IT-infrastructuur, managed services en outsourcing voor KMO’s en grote ondernemingen, heeft de activiteiten van Slamm bvba in Dilsen-Stokkem overgenomen.

“De integratie van Slamm in onze activiteiten zorgt voor een sterke lokale verankering in Limburg. De overname past in onze bedrijfsstrategie om voor het beheer van IT- infrastructuur een regionale aanwezigheid te combineren met de uitgebreide expertise van de grotere First groep”, zegt Michel Schrijvers, CEO van First.

Het is niet toevallig dat First de stap zet naar een lokale vestiging. “Er zijn reeds een aantal mooie referenties in Limburg en de regio heeft veel potentieel. Het beheer van IT-infrastructuur van A tot Z vergt heel wat specifieke kennis. Die kennis kan je onmogelijk in een kleine groep onderhouden. Het centrale team van First in Mechelen dat wordt geleid door Ghislain Meulenijzer (COO) beschikt over een brede knowhow en kan een enorme toegevoegde waarde bieden. Het lokale team in Limburg kan steeds een beroep doen op deze expertise en ondertussen de klant van dichtbij opvolgen.”

Marc Detrez, oprichter van Slamm, is ook enthousiast over de samenwerking. “Gecharmeerd door de professionaliteit van First en de uitgebreide kennis die ze toevoegen aan het team dat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, vonden we First als partner voor onze regio de ideale keuze. Onze klanten kunnen nu rekenen op het engagement van 150 extra collega’s en blijven genieten van onze persoonlijke aandacht.”

Mark Detrez neemt de leiding over het team in Limburg en zal voor de huidige en toekomstige klanten het eerste aanspreekpunt blijven. Zijn rol als business developer en relatiebeheerder zal worden versterkt nu het team wordt uitgebreid. Peter Brabants zal als lead support engineer de technische ondersteuning leiden.

Met een ploeg van 150 mensen sterk is First actief in alle domeinen van IT-infrastructuur gebaseerd op Microsoft technologie. De migratie naar de cloud in combinatie met technologieën zoals Office 365, Azure en SharePoint vormen de kern van het aanbod. Ook de sterk opkomende Voice Over IP-telefonie oplossingen worden door First aangeboden, geïnstalleerd en waar nodig gemanaged.