Film over Sven Nys vlakbij zijn geboorteplaats

nysUtopolis haalt op 7 en 13 maart de Kannibaal van Baal, Sven Nys, naar het grote scherm met de docufilm Sven, het laatste jaar. Dat gebeurt in Utopolis Mechelen, vlakbij zijn roots in Bonheiden waar Nys geboren en getogen is, en in Aarschot nabij Baal, zijn huidige woonplaats. Maar ook fans uit Lommel en Turnhout krijgen de docufilm te zien.

Na 18 jaar en 291 overwinningen, een ongeëvenaard record, zette Sven Nys zijn fiets aan de kant. “Met de vertoning van Sven, het laatste jaar brengen we de Kannibaal van Baal terug naar zijn roots én zijn woonplaats. Sportliefhebbend Vlaanderen kan zo op de gepaste manier afscheid nemen van de veldrijder”, zegt Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis. “Alle bezoekers krijgen bovendien een poster als aandenken.”

In Sven, het laatste jaar krijgt het publiek een kijk op het laatste jaar van de succesvolle carrière van Sven Nys. Het leven van de prof die met veel toewijding en perfectionisme aan zijn wielerloopbaan werkte, wordt op een unieke manier in beeld gebracht. De levende legende werd namelijk een jaar lang intensief gevolgd tijdens zijn trainingen, stages en veldritten. Regisseur Jan Vandermotte volgde hem zelfs tot in de woonkamer. Op die manier toont hij op een nooit geziene manier het denken en handelen van de veldrijder.

Sven, het laatste jaar wordt vertoond op maandag 7 maart om 19.45u en zondag 13 maart om 16.45u in Utopolis Mechelen, Aarschot, Lommel en Turnhout.