Fietsostrade voor woon-werkverker

Foto Provincie Antwerpen.

Foto Provincie Antwerpen.

De fietsostrade van Antwerpen Centraal tot Mechelen is bijna klaar. De provincie Antwerpen heeft een nieuw stuk opengesteld van de Spoorweglei in Sint-Katelijne-Waver tot de Vrouwvliet in Mechelen. “We legden naast de spoorweg een fietsweg aan, inclusief fietstunnel. Daar kun je dus nu al fietsen. Het laatste traject, tot aan Mechelen Nekkerspoel, werken we de komende maanden verder af”, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit. “De fietsostrade Antwerpen-Mechelen is een belangrijke bovenlokale fietsroute voor woon-werk- en woon-schoolverkeer. Daarom investeert de provincie Antwerpen in de aanleg.”

Eerder dit jaar stelde de provincie Antwerpen al het stuk fietsostrade tussen Duffel en Sint-Katelijne-Waver open. Het nieuwe traject van Sint-Katelijne-Waver tot de Mechelse Vrouwvliet is 3,4 kilometer lang en loopt voornamelijk op het grondgebied van Sint-Katelijne-Waver, aan de oostkant van de spoorweg richting Mechelen. Aan het woonwagenpark op het einde van de Spoorweglei in Sint-Katelijne-Waver sluit de fietsostrade via een helling aan op de hoger gelegen fietsweg en de fietstunnel onder de Mechelse Ring. Met die nieuwe helling werkte de provincie Antwerpen een belangrijke ontbrekende schakel weg. Verderop, vanaf het militaire domein, loopt nu parallel aan de spoorweg een nieuwe drie meter brede fietsweg in rood cementbeton. De fietsostrade kruist onderweg de Duivenstraat via een fietstunnel. Bij aankomst in Mechelen brengt een nieuwe fietsbrug de fietsers over de waterloop Vrouwvliet en onder de spoorweg door. Vanaf daar was de fietsostrade al klaar tot aan de Caputsteenstraat. Het aansluitende traject, tot aan Mechelen Nekkerspoel, wordt de komende maanden afgewerkt.

Het nieuwe traject dat nu wordt opengesteld is nog niet voor 100% klaar. Er moeten nog verlichting en bewegwijzering worden geplaatst. De provincie Antwerpen roept zowel de fietsers als de werklui op om daar hoffelijk en voorzichtig te zijn. De provincie vraagt om nog niet te fietsen op het laatste traject tussen de Caputsteenstraat en Mechelen Nekkerspoel waar nog volop wordt gewerkt.