fietsenpechUw werknemers aanzetten om met de fiets naar het werk te komen, is niet alleen een milieuvriendelijke maatregel, het kan u als bedrijf nog iets opleveren ook.

Investeringen in infrastructuur voor de fietsers (bv. het inrichten van fietsstallingen en douches) en fietsaccessoires mogen voor 120% als bedrijfskosten worden ingebracht. Dat geldt ook voor de aankoop van bedrijfsfietsen.

Maar die fietsen moeten ook onderhouden en hersteld worden, en daar heeft Polle Polfliet uit Heffen iets op gevonden. Hij bouwde een stoere Bullitt cargofiets om tot mobiele fietswerkplaats en herstelt platte banden en kapotte kettingen terwijl uw werknemer bij u aan het werk is.

Fietsenpech heet het bedrijfje dat ter plaatse herstellingen komt uitvoeren bij elke firma in Mechelen en zijn deelgemeenten Walem, Heffen, Hombeek, Leest en Muizen. Aangezien Polle Polfliet zijn actieradius beperkt en hij met zijn cargofiets geen last heeft van files kan hij snel ter plaatse zijn. Geen lange wachttijden dus, en uw werknemer hoeft zijn fiets niet te missen aangezien die tijdens de werkuren wordt hersteld. Fietsenpech biedt ook hulp onderweg of aan huis, en u kunt er ook bedrijfsfietsen kopen of huren.

De verplaatsingskosten die fietseigenaars betalen, vallen best mee: 9 euro, of slechts 6 euro als u de Facebookpagina van Fietsenpech een like geeft.