BORNEM – Fietsen Dewachter XL uit Bornem is verkozen tot beste fietsenwinkel in de provincie Antwerpen. In de top 10 duiken nog twee andere zaken uit de regio op.

De Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme ANWB verkoos voor de 21ste keer de Tweewielerwinkel van het Jaar. In alle Nederlandse en Vlaamse provincies konden consumenten stemmen op hun favorieten. Daarbij gaven ze een beoordeling op klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en kennis van de medewerkers.

In de provincie Antwerpen gaat de overwinning naar Fietsen Dewachter XL. De fietsenzaak uit Bornem kreeg van 183 personen een gemiddelde score van 9,7 op 10. “Het is zeer leuk om de appreciatie van onze klanten te zien. Winnaar van de provincie word je niet zomaar. Voor ons is dit een mooie bekroning op 10 jaar werk”, zegt Jochen Dewachter, zaakvoerder van Fietsen Dewachter XL.

Nog uit de regio volgen Fietsen Brys op een 4de plaats en Vermeiren Noël – Frans Josée op een 8ste plaats. Beide zaken zijn actief in Puurs.

Algemene winnaar

De komende weken wordt er op zoek gegaan naar de uiteindelijke Tweewielerwinkel van het Jaar. Een vakjury zal de provinciale winnaars één voor één bezoeken en de ondernemer achter de zaken interviewen. Bovendien wordt een financiële bedrijfsvergelijking gemaakt en krijgen de winkels bezoek van een Mystery Shopper die een rapport uitbrengt.

Op 4 maart, tijdens de Bike MOTION Benelux, wordt het algemene resultaat bekendgemaakt.