BMWBMW Group Belux, met hoofdkantoor in Bornem, maakt bekend dat de federale wegpolitie naar aanleiding van een vernieuwing van haar vloot kiest voor de BMW 328i. Veertien nieuwe BMW3-reeksen worden aangekleed als interventiewagen.

Het grote debuut voor deze krachtige wagen was er al tijdens het nationale defilé op 21 juli in Brussel, waar hij een prominente plek kreeg te midden van de politiediensten. De oplevering van de wagens is gepland op het einde van deze zomer. Met de BMW 328i kiest de wegpolitie voor een wagen met de krachtigste
viercilinder uit het huidige gamma.

Etienne Dehareng, directie van de Aankopen bij de Federale Politie, bevestigt de keuze: “Onze politiemensen moeten bij interventies kunnen rekenen op een performante wagen. Onze keuze voor de BMW 3 Reeks biedt hen de mogelijkheid om ook onderweg krachtdadig op te treden indien nodig.”

De wegpolitie beschikt vandaag over een wagenpark van ongeveer 500 voertuigen. Naast de duidelijk herkenbare motoren en dito wagens staan er ook anonieme patrouillevoertuigen in de garage van de wegpolitie. Deze voertuigen worden ingezet om op Belgische snelwegen verkeersovertredingen vast te stellen en om bij te staan bij ongevallen. Bij de bekendere voertuigen uit deze vloot zijn de meer dan 60 BMW 325d Berlines (E90) die tussen 2010 en 2012 geleverd werden.