FC Hattrick krijgt cheque van Mechelen For Life

MFLIn hotel Mercure Vé op de Mechelse Vismarkt hebben Meet in Mechelen en 14 Mechelse hotels en vergadercentra een cheque van 1.380 euro overhandigd aan vzw Mechelse Hattrick, een organisatie die met verschillende projecten gestalte geeft aan het sociale engagement van voetbalclubs KV en RC Mechelen. Het bedrag is de opbrengst van de actie Mechelen for Life: wie op 7 of 8 december overnachtte in een hotel en/of vergaderde op een locatie van een van de 14 deelnemers, bepaalde zelf hoeveel geld hij daarvoor over had.

De initiatiefnemers en schepen van Toerisme Frank Nobels overhandigden de cheque aan Jonas Maris, community manager van de Mechelse Hattrick. Die is opgetogen met het ingezamelde bedrag.  “De jongste twee jaar zijn de subsidies sterk verminderd, en die trend zet zich verder”, zegt Jonas Maris. “Als een organisatie als Meet in Mechelen dan in de bres springt en een actie organiseert om onze werking financieel te ondersteunen, dan is dat alleen maar prachtig. Zo kunnen we met het bedrag dat via deze actie is ingezameld, de spelers van FC Hattrick een heel jaar laten voetballen. Bovendien creëert dit ook de nodige ademruimte voor onze andere projecten.” Het Mechelse homeless voetbalteam staat in 2015 voor zijn zesde deelname aan de Belgian Homeless Cup, een sociaal-sportieve competitie voor dak- en thuislozen. “Op sportief gebied loopt alles vlot, en over het financiële plaatje hoeven we ons dankzij Meet in Mechelen en de inzet van 14 Mechelse hotels en vergadercentra ook geen zorgen meer te maken.”

Voor Meet in Mechelen was het de eerste deelname aan Music for Life. “De keuze voor Mechelse Hattrick als goed doel was snel gemaakt”, zegt projectcoördinator Kurt Callaert. “Het is een organisatie die het karakter van de stad en haar voetbalclubs op een positieve manier in beeld brengt en er een sociaal verhaal aan koppelt. Dat is ook wat we met Meet in Mechelen trachten te doen, maar dan op het vlak van toerisme, overnachten en vergaderen.”