Traditioneel lanceert de Breendonkse brouwerij Duvel Moortgat in de lente een Duvel Tripel Hop die tijdelijk het Duvel-gamma aanvult. Dit jaar gingen de brouwers niet op zoek naar nieuwe, exotische hopsoorten, maar ze brouwden opnieuw met de Amerikaanse hopsoort Citra. Deze Duvel Tripel Hop uit 2012 wordt opnieuw gelanceerd en krijgt een permanente plek op de markt. Hij is vanaf 3 maart wereldwijd verkrijgbaar.

Sinds 2007 zijn de Duvelbrouwers inventief aan de slag om met een derde hopsoort de klassieke Duvel wat extra punch te geven. Naast  de kwalitatieve hopsoorten Saaz Saaz en Styrian Golding, wordt er ook nog een derde hopsoort aan toegevoegd die voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt.

Brouwmeester Hedwig Neven: “Het blijft me fascineren hoe je enkel met de pure basisingrediënten een variërende complexiteit kan geven aan speciaalbier. Elke hopsoort heeft haar eigen karakter dat zo bepalend is voor de smaak en het aroma van het bier. Bij het brouwen van Duvel Tripel Hop maken we gebruik van de dry-hopping techniek. Dan voegen we na de hoofdgisting hop toe. In dit geval is dat Citra. Hierdoor blijft het uitgesproken fruitige karakter meer dan subtiel waarneembaar in het finale bier.”

Negen jaar en zes Tripel Hops later, ging Duvel vorig jaar op zoek naar de ultieme Duvel Tripel Hop. Met een proefbox waarin zes onherkenbare Duvelflesjes zaten, konden proevers uitmaken welke Tripel Hop in 2017 een permanent plekje op de markt zou krijgen. De Tripel Hop met Citra, een Amerikaanse hopsoort uit de Yakima-valley in Washington, werd gekozen als de absolute nummer één.

Hedwig Neven: “De Citra is een explosieve hop met een in your face smaak van citrustoetsen die erg complementair zijn aan de Duvel.”