Fast-E gelanceerd bij Total Ruisbroek

bmw-i3-at-the-fast-eOp het servicestation Total Ruisbroek aan de E19 ging vrijdag in aanwezigheid van Bart Tommelein, Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie, het fast-E project van start.

In het kader van dit project worden in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 307 elektrische snelladers geïnstalleerd langs de TEN-T corridors. Alleen al in België worden voor het eind van dit jaar 37  Triple-Chargers geplaatst bij Total tankstations, waarvan 26 op autosnelwegen (1 laadpaal voor 2 wagens per station). Met deze chargers kunnen alle gangbare elektrische voertuigen snel worden geladen.

Daarmee is fast-E het grootste privé-initiatief voor de bouw van de basis-infrastructuur. Het is eveneens het grootste infrastructuurproject voor elektrische voertuigen dat door de Europese Unie financieel ondersteund wordt voor 50% van het totale investeringsvolume van ongeveer 18 miljoen euro.

BMW is één van de partners van het fast-E snellaadproject. Thomas Heyens, BMW i & Special Sales Manager van BMW Group Belux (Bornem) bevestigt de waarde van elektrische mobiliteit: “Elektrische mobiliteit wint elke dag aan belang, ook in België. De BMW i3 is vandaag al een van de meest populaire 100% elektrische stadsauto’s in België. Om ervoor te zorgen dat onze klanten ook grotere afstanden zonder Range Extender kunnen afleggen, brengen we deze zomer niet alleen een sterkere batterij op de markt, maar kunnen consumenten voortaan ook rekenen op een performant netwerk van snelladers zoals dit fast-E netwerk. Verder staat gebruiksgemak voorop. Daarom hebben we deze fast-E-snelladers geïntegreerd in de ChargeNow laadkaart van BMW, die BMW i3-bestuurders vandaag al op zak hebben.”