Familiehulp opent NOAH in Puurs

NOAH_PuursFamiliehulp heeft in Puurs een nieuwe vestiging van NOAH geopend. NOAH staat voor Nabijheid, Opvang, Aandacht, Huiselijkheid en is een kleinschalig dagverzorgingshuis waar oudere personen met een zorgbehoefte samen een gezellige dag kunnen doorbrengen in een warme, huiselijke omgeving.

De nieuwe NOAH bevindt zich in de Lichterstraat 9 in Puurs.

NOAH is de overkoepelende naam van 27 kleinschalige dagverzorgingshuizen die Familiehulp over heel Vlaanderen en Brussel uitbaat. In de regio Mechelen-Lier waren er al NOAH’s in Berlaar, Putte en Nijlen.

Deze dagverzorgingshuizen zijn bedoeld voor thuiswonende ouderen die al een beroep doen op een dienst voor gezinszorg of aanvullende thuiszorg. In NOAH brengen ouderen via leuke activiteiten (koken, wandelen, kaarten, muziek beluisteren, handwerk,…) samen een gezellige dag door. Daarnaast verrichten de verzorgenden van Familiehulp kleine persoonsverzorgende taken (douche/bad, haarverzorging, nagelverzorging, massage,…).

Afhankelijk van de capaciteit vangt elke NOAH gemiddeld tussen de zes en tien ouderen per dag op. Dit concept van kleinschalige dagverzorging sluit perfect aan bij de visie van Familiehulp over zorg op maat.

Het groeiende succes van NOAH bewijst de toenemende nood aan dagverzorging voor ouderen. NOAH wil tevens via sociaal contact een dam opwerpen tegen toenemende vereenzaming bij senioren.