Fado Vivo voor tweede verjaardag Stokerij De Molenberg

Fado VivoDe Willebroekse Stokerij De Molenberg van brouwerij Het Anker in Mechelen heeft met Fado Vivo een nieuwe en gelimiteerde whisky uitgebracht. “Omdat we twee jaar geleden hier in Blaasveld gestart zijn, willen we naast onze Gouden Carolus single malt elke keer op 23 november ook een verjaardagswhisky uitbrengen”, zegt zaakvoerder Charles Leclef.

De Fado Vivo is een speciale blend van single malt whisky, die twee jaar lang op zogeheten Tawny Port vaten heeft gerijpt. Deze Portugese vaten, die voordien zes jaar zijn gebruikt voor de rijping van portowijnen, vormen het tweejarige sluitstuk van een eerdere rijping gedurende drie jaar in klassieke ex-Bourbon vaten. De naam komt van het Portugese levenslied Fado, dat moeiteloos stem geeft aan de uiteenlopende levensemoties. “Deze robijnrode whisky verenigt de krachtige smaak (Vivo) van graan en eikenhout met de zachte warmte van portwijn en rijp fruit, aangevuld met subtiele toetsen van kaneel en honing.”

Na de Gold Fashion is de Fado Vivo de tweede verjaardagswhisky. Ook dit keer betreft het met 7500 flessen een gelimiteerde vrijgave. De Fado Vivo heeft een alcoholpercentage van 46 procent.