jobbeurs190 topbedrijven, waarvan 24 uit de grote regio rond Mechelen, stellen op donderdag 25 februari op Campus De Nayer van Thomas More hun vacatures voor tijdens de jaarlijkse jobbeurs Technologie, ICT en Engineering. Deze jobbeurs die wordt bezocht door 900 bachelor- en masterstudenten, alumni en jonge werkzoekenden is de grootste in haar soort.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal de jobbeurs plechtig openen en ondertekent er samen met 73 bedrijven het STEM-charter. Wie dit charter ondertekent, verbindt zich ertoe jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Het STEM-charter is een initiatief van het STEM-platform en geniet de volle steun van de Vlaamse Overheid. Het verenigt bedrijven, onderwijs, onderzoeksinstellingen, overheid, sectororganisaties en sociale partners die meer jongeren willen inspireren om een opleiding en beroep te kiezen in Wetenschap, Technologie, Engineering en Wiskunde.

Bij de deelnemers zijn bedrijven uit diverse sectoren, van Aleris Aluminium en Reynaers Aluminium uit Duffel over Groep Verelst uit Putte en Willemen Groep uit Mechelen tot Kellogg’s uit Mechelen, Carya Group uit Puurs en  t-interim, Procter & Gamble en Pantarein Water uit Mechelen.

Ook het Mechelse Continental Automotive Benelux neemt deel aan de jobbeurs. “Als Mechels bedrijf hebben we uiteraard goede contacten met Campus De Nayer”, zegt Stefaan Van Thielen, algemeen directeur en Managing Director van de Chassis & Safety Division van Continental Automotive Benelux. “We zijn op zoek naar nog enkele technische profielen en proberen dan ook als Factory of the Future zo direct mogelijk potentiële kandidaten in te lichten over ons bedrijf.”