FAC-keurmerk voor aluminium constructeur FMPPLUS

FMPPLUSAluminium constructeur FMPPLUS uit Duffel heeft als één van de allereerste bedrijven het FAC-keurmerk ontvangen. Het keurmerk is een initiatief van FAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, en werd uitgereikt op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend.

FAC is een vereniging van kwaliteitsbedrijven, actief in de aluminiumproductie van raam- en vliesgevelelementen en in de gevelbouw. Ze heeft tot doel de concurrentiepositie van de alu-constructeurs, hun diensten en producten te versterken. Het is de eerste Belgische organisatie die zijn klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft. De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat naar het professionaliseren van de sector. Daarbij zijn kwaliteit en vertrouwen de belangrijkste uitgangspunten. FAC opteert dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Naast opleidingen en bedrijfsbezoeken zijn er ook praktisch gerichte publicaties en uiteraard netwerkevents.

FMPPLUS uit Duffel produceert en installeert unieke constructies in glas, aluminium en staal voor de bouwsector. Door de precieze combinatie van technologie en ambacht speelt de onderneming in op projecten met een originele architectuur. Het bedrijf vervolledigt zijn aanbod met Sky-frame, superslanke schuiframen met een bijna onzichtbaar raamkader.

Naast FMPPLUS kregen ook Durv uit Zottegem, Hegge uit Hamont-Achel en Meutabel uit Oeselgem het FAC-keurmerk uit handen van FAC-voorzitter Etienne Clinquart.