F & S investeert in machinepark

FSGroep F & S uit Heist-op-den-Berg, specialist in schrijnwerk op maat voor particulieren, aannemers en winkelinrichting, breidt zijn machinepark uit en zoekt nog ervaren schrijnwerkers om te kunnen beantwoorden aan de toenemende vraag naar maatwerk.

“Het afgelopen jaar en vooral na de zomervakantie van 2015 en in het eerste kwartaal van 2016 is het aantal projecten bij ons zeer snel toegenomen”, zegt Steve Van den Broeck, CEO van Groep F & S. “Daarom hebben we beslist een tweede CNC-machine aan te schaffen. Dat vergde een investering van 200.000 euro. De machine zal worden gebruikt voor eigen maatwerk, en voor het frezen van binnendeuren, dat we tot nu toe uitbesteedden aan een externe partner.”

Deze week werden de voorbereidingen getroffen voor de installatie van de CNC-machine. “Er werd onder meer een bijkomende stofafzuiging geplaatst. Volgende week wordt de machine geïnstalleerd. Dat zal drie dagen duren. Het personeel krijgt van de fabrikant een driedaagse opleiding om de finesses van de machine te leren kennen, en vanaf week 23 kunnen we proefbatchen gaan draaien.”

Er wordt niet alleen geïnvesteerd in het machinepark. F & S breidt tevens het personeelsbestand uit. “We hebben nog drie fulltime extra ervaren schrijnwerkers nodig. Eén hebben we al aangeworven, maar goede kandidaten mogen zich nog altijd aanbieden. Mijn compagnon en ik zijn in 2008 samen begonnen met F & S, en nu werken er in ons bedrijf 42 mensen. In 2014 zijn we ook verhuisd naar het industriepark van Heist-op-den-Berg, waar we nu een grote mooie showroom hebben. We blijven investeren.”

F & S werkt zowel voor particulieren als voor projecten. “Dat is ongeveer 50/50 verdeeld. Eén van onze vaste klanten is LIDL, waar we alle winkelinrichtingen voor uitvoeren in heel België. In juli bouwen we ook de pop-up supermarkt van LIDL op Tomorrowland. Dat hebben we vorig jaar ook al gedaan, en dit jaar hebben we opnieuw het vertrouwen gekregen.”