Extra werk voor Wienerberger Rumst

PLSLambdaWienerberger lanceert op Batibouw de keramische binnenmuursteen PLS Lambda. Het idee achter de PLS Lambda kwam tot stand na diepgaand onderzoek. Een ogenschijnlijk kleine ingreep zorgt voor een grote omwenteling: door het perforatiebeeld 90° te draaien, krijgt de steen een betere isolatiewaarde terwijl de draagkracht ongewijzigd blijft.

De perforaties in de steen worden in de lengterichting geplaatst, maar de perforatiegraad blijft ongewijzigd. Daardoor blijft de druksterkte behouden. Wat wel wijzigt, is de warmtegeleidingscoëfficiënt of lambdawaarde. Die bedraagt slechts 0,185 W/mK. Het isolerend vermogen van de steen is door de ingreep dus toegenomen. De stenen met een lengte van 500 mm worden verlijmd, zodat ook nog eens tijd wordt gewonnen door het snelle lijmsysteem en de grootte van de stenen.

“De ontwikkeling van de PLS Lambda heeft een directe impact op het behoud van de huidige tewerkstelling”, zegt Sabine Merlevede, senior marketeer bij Wienerberger. “We geven de klassieke binnenmuursteen een isolatiewaarde, met behoud van zijn huidige sterkte, waardoor hij twee unieke kenmerken combineert. Met dit product willen we door innovatie marktaandeel winnen in de residentiële en niet-residentiële bouw, door eenvoudige betaalbare oplossingen te bieden voor de BEN-woningen 2020. We verwachten dan ook een omzetgroei voor de plant in Rumst.”