restoveDe Mechelse Vismarkt heeft er met Vé Manger een culinaire trekpleister bij. Hotel Mercure Vé had tot nu toe géén restaurant, maar daar is nu verandering in gekomen. “Om onze gasten van het hotel nóg beter te bedienen, en om ook de Mechelaars een extra eetgelegenheid te bieden op de bruisende Vismarkt, vonden we de tijd rijp om met een restaurant van start te gaan”, vertelt general manager Hannelore Verschueren.

Hotel Mercure Vé is ondergebracht in twee authentieke fabriekspanden: een voormalige visrokerij en een oude sigarenfabriek. “Ook bij de inrichting van restaurant Vé Manger werd de unieke persoonlijkheid van de vis- en sigarenfabriek behouden. Het resultaat is een stijlvolle combinatie van het verleden van het gebouw met hedendaagse elementen, wat resulteert in een warm en modern interieur.”

Vé Manger ligt pal in het centrum van Mechelen, en je kunt er zowel ontspannen bij een lekkere, gezonde lunch als tijd nemen voor een uitgebreide koffie na een inspannende shopping, een ontbijtbuffet met bubbels, ovenverse broodjes en ei-gerechten, of een uitgekiend zakendiner met verse soep, wraps of een warm buffet.

De keuken biedt een combinatie van internationale en Vlaamse invloeden. Chef-kok is Rotterdammer Maickael Huizer die zijn sporen verdiende in onder meer restaurant Las Palmas van de Nederlandse tv-kok Herman den Blijker. “We willen onze gasten (h)eerlijke gerechten bieden, met een internationale touch, maar ook met aandacht voor de seizoenen, de ecologische voetafdruk én het lokale. Zo zullen de typische Mechelse bieren en kazen niet op onze kaart ontbreken. We laten onze inspiratie leiden door het dagverse aanbod.”

We werken in het restaurant vanuit onze typerende Vé-touch“, verklaart Hannelore Verschueren. “Die staat voor een vlotte, persoonlijke aanpak en een oprecht vriendelijke service, waardoor onze gasten zich meteen thuis voelen bij ons. We staan garant voor een attente, pretentieloze bediening. Dat vinden we erg belangrijk.”