brugDe problemen met de Brielenbrug in Tisselt zorgen voor extra trafiek op de A12 en in de Baeckelmansstraat in Tisselt die gebruikt wordt als omleiding. Dat zegt Rudi Hoebeek van houtspecialist Hoebeek NV, een bedrijf dat gevestigd is in de Baeckelmansstraat. “Door de problemen met de brug moet alle verkeer door het centrum van Tisselt. Daardoor krijgt de Baeckelmansstraat inderdaad meer verkeer. De gemeente heeft extra verkeersbuffers geplaatst om de veiligheid van de fietsers te garanderen.
Ook de A12 wordt extra belast, met alle problemen vandien. Het personeel van Hoebeek was wel op de hoogte via de media, maar door de grote drukte op de A12 waren wel wat medewerkers te laat deze ochtend. Onze eigen transporten gaan ook over de A12 en die hebben dus ook te maken met het extra drukke verkeer.” Ook de andere bedrijven langs de A12 moeten rekening houden met een mogelijke vertraging van hun wegtransporten.

De problemen met de brug zullen nog wel enige tijd aanslepen. In opdracht van W&Z is de scheefhangende brug intussen wel gestabiliseerd zodat er schepen onder kunnen die niet hoger zijn dan tien meter.