Experts adviseren Mechelse Makers

sifferZaterdag 10 januari is de hoogdag van de Mechelse week van de ambachten en het vakmanschap, georganiseerd in kader van de expo Uw toren is niet af in het Hof van Busleyden. Die dag kunnen Mechelse Makers hun werk tonen aan experts en kunnen ze het achterlaten in de exporuimte.

Van 9 tot 16 januari staat de activiteitenkalender van de expo Uw toren is niet af in het teken van ambachten en vakmanschap. De activiteiten gaan van een demonstratie van de ambachtelijke productie van sigaren tot een lezing over het ontstaan van de industrialisering van het meubel.

Tijdens de Dag van de Mechelse Makers op zaterdag 10 januari kan elke Mechelse maker zijn eigen werk tonen aan experts die feedback en tips meegeven.

Onder anderen de volgende experts staan klaar om werken te beoordelen: Ann Van Hoey, internationaal vermaarde keramiekartieste; Hans Le Compte, opleidingscoördinator van de voortgezette opleiding meubelontwerp aan Thomas More Mechelen; Kathleen Frisson, gastdocente edelsmeedkunst aan het Instituut voor Kunst en Ambacht Mechelen en Jeannine De Raeymaeker, docente textielkunst aan de Academie van Beeldende Kunsten Mechelen.

Het stadsbestuur steunt de expo. “Mechelen heeft een sterke traditie op het vlak van ambachten. Op deze manier ondersteunen wij de Mechelaars die deze traditie willen verderzetten. Zij kunnen in Uw toren is niet af stadsgenoten en bezoekers laten kennismaken met hun vakwerk en tegelijk meebouwen aan het Mechels stadsmuseum van morgen”, zegt Björn Siffer, de nieuwe schepen van Cultuur die op 1 januari in functie trad.