SuhnerAutomationRoboJob, Belgisch specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, kondigt op de Prodex vakbeurs in het Zwitserse Basel een exclusieve samenwerkingsovereenkomst aan met Suhner Automation. Dit Zwitsers bedrijf  is gespecialiseerd in zuinige low-cost productie-oplossingen op het gebied van verspaning en maakt deel uit van de Suhner Group.

Jürg Beutler, Managing Director van Suhner Automation AG, is blij dat hij de standaard automatiseringsproducten van RoboJob toe kan voegen aan het portfolio van Suhner Automation. “De Otto Suhner Group bestaat precies 100 jaar, met locaties verspreid over de hele wereld. We specialiseren ons vooral in innovatie. Suhner Automation AG werd opgericht met de focus op integrale oplossingen voor machines. We weten heel goed dat flexibiliteit hét sleutelwoord tot succes is in deze markt. Toen we de RoboJob producten leerden kennen, waren we aangenaam verbaasd over hun flexibiliteit en gebruiksgemak. Deze producten hebben een grote toegevoegde waarde voor ons portfolio. Daarom vroegen we RoboJob om een samenwerking op te zetten. De transparante bedrijfsstructuur en de focus op innovatie zijn perfect in lijn met onze visie bij Suhner Automation AG. We zijn ervan overtuigd dat we met Suhner Automation zullen beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen in onze eigen markt en een innovatief product aan de metaalverwerkende industrie kunnen leveren, dat de productiviteit en flexibiliteit zal doen toenemen. ”

RoboJob mede-oprichter en CEO Helmut De Roovere is verheugd om Suhner en Zwitserland te kunnen toevoegen aan de groeiende lijst van partners en landen waar de RoboJob-producten met succes worden aangeboden. “Dit jaar is een belangrijke stap voorwaarts gebleken voor RoboJob. We hebben ondertussen partnerovereenkomsten ondertekend in Australië, Nieuw-Zeeland, Zweden, Duitsland, Oostenrijk en nu dus ook Zwitserland. De lijst van partners begint indrukwekkend te worden, ook omdat ieder van hen een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Ze delen ook onze filosofie. Suhner is daarop geen uitzondering”, legt De Roovere uit. “Suhner richt zich net als wij in de eerste plaats op de klant en wil zijn klanten slimme maar gebruiksvriendelijke oplossingen bieden. Ik ben ervan overtuigd dat zal blijken dat ze een uitstekende partner zijn, niet enkel voor RoboJob, maar vooral voor de productiebedrijven in Zwitserland.”