VGD Accountants & Tax Consultants, dat ook een kantoor heeft in Willebroek, heeft de tweede editie gewonnen van de Exact Cloud Awards. De jury prees vooral de digitale strategie en volledige IT-business aanpak van VGD.

Exact is wereldwijd leider op het vlak van business software in de cloud. De award die dit bedrijf uitreikt, is uitgegroeid tot een prestigieuze erkenning voor accountants. Met de prijs wil Exact vernieuwende accountancybedrijven bekronen die inzetten op innovatie en digitalisering, en dankzij een duidelijke digitale strategie hun klanten beter bedienen.

Volgens de voorzitter van de vakjury Gerrit Veltkamp, Account Director bij Exact, was de jury vooral onder de indruk van de strategische inbedding van innovatie en digitalisering bij VGD.

Gerrit Veltkamp: “VGD beschouwt de cloud niet enkel als een tool, maar heeft ook duidelijke strategische keuzes gemaakt rond digitalisering. Samen met een eigen ontwikkelingsteam evolueerden zij van traditioneel accountantskantoor naar de rol van business advisor.”

VGD mag zich een jaar lang Exact Cloud Accountant van het jaar noemen, en krijgt bovendien marketing- en PR-ondersteuning van Exact.

Charlotte Pille, vennoot en accountant bij VGD: “Dit is niet enkel een beloning voor ons als kantoor, maar voor iedereen betrokken bij ons traject naar digitalisering. Verandering is niet altijd even gemakkelijk, maar we zijn trots op de weg die we hebben afgelegd. Deze bekroning geeft ons nog eens een extra duwtje om te blijven inzetten op digitalisering.”

VGD heeft de afgelopen jaren maximaal ingezet op een doorgedreven digitale samenwerking met één organisatiebreed informatieplatform waarop de medewerkers om het even waar en wanneer kunnen inpluggen, digitalisering van alle administratieve processen, volledig geautomatiseerde boekhouding en digitale samenwerkingtools, zoals Office 365, Skype for Business, intranet, OneNote, …

Tony Moreels, Managing Partner bij VGD: “Deze Award is een bevestiging van onze ambities. Het is tevens een mooie bekroning van het digitale samenwerkingsproject binnen onze organisatie en van de unieke samenwerking tussen onze IT en Accountancy medewerkers.”