Ewoud Van Der Heyden leidt MINI Belux

Ewoud Van Der Heyden.

Ewoud Van Der Heyden.

MINI Belux krijgt een nieuwe directie. Huidig directeur Peter Van Hoylandt wordt op 1 juli Sales & Marketing Director bij BMW Financial Services Belux. Van Hoylandt wordt opgevolgd door Ewoud Van Der Heyden.

Peter Van Hoylandt heeft MINI Belux zes jaar geleid. Daarvoor was hij van 2002 tot 2009 hoofd van BMW Motorrad Belux waar hij twee jaar eerder startte als Sales en Marketing Manager Motorcycles. Van Hoylandt heeft actief bijgedragen aan de succesvolle positionering van MINI tussen de sterke merken in België en Luxemburg.

Zijn opvolger Ewoud Van Der Heyden startte zijn carrière bij BMW in 1998 als marktanalist. Van 2004 tot 2011 was hij als manager verantwoordelijk voor de afdeling Product Marketing en Market Analysis. In 2011 maakte Van Der Heyden de overstap naar het Regional Sales Team, waar hij met succes de opvolging en ontwikkeling van de concessiehouders in Oost- en West-Vlaanderen verzekerde. Sinds 1 februari van dit jaar was Ewoud  Van Der Heyden verantwoordelijk voor BMWi.

Met haar drie merken BMW, MINI en Rolls-Royce is de BMW Group wereldwijd de nummer één als producent van premium auto’s en motorfietsen en premium financiële en mobiliteitsdiensten. BMW heeft 30 productie- en montagevestigingen in 14 landen en via haar globale distributienetwerk is het concern vertegenwoordigd in meer dan 140 landen. In 2014 verkocht de BMW Group om en bij de 2.118 miljoen auto’s en meer dan 123.000 motorfietsen. De onderneming stelt wereldwijd meer van 110.000 mensen te werk.

BMW Group Belux heeft haar hoofdkantoor in Bornem.