Europa zegt ja tegen combinatie Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest

greenyardDe Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de geplande combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest. Dat heeft Greenyard Foods zelf bekend gemaakt.

Het bedrijf deelt mee dat Deprez Holding NV bevestiging heeft ontvangen dat de Europese Commissie zich niet verzet tegen de aangekondigde transactie, en dat ze deze beschouwt als zijnde in overeenstemming met de interne markt en het Europese Economische Ruimte (EER) Verdrag.

Dit is een belangrijke nieuwe stap op weg naar de combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest, met als doel een wereldleider in fruit en groenten te vormen. De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring van het gelijkwaardig informatiedocument door de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) en de goedkeuring door de buitengewone algemene vergadering van Greenyard Foods aandeelhouders op 19 juni.

De drie bedrijven hebben zelf al eerder een akkoord bereikt over de samensmelting. Greenyard Foods (beursgenoteerd) wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep, waarin Univeg en Peatinvest volledig worden ingebracht.

Sterkhouder van het fusiebedrijf is ondernemer Hein Deprez, die al referentieaandeelhouder en voorzitter is van de drie bedrijven. Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest zullen samen een Belgische wereldleider vormen in groenten en fruit. De omzet van het nieuwe bedrijf zal zo’n 3,7 miljard euro bedragen.