MECHELEN – Euro-Sprinters, Mechelse dochteronderneming van bpost, heeft een contractverlenging van een jaar gekregen voor het beveiligde transport van persoonlijke documenten naar de dorpshuizen van de Mechelse deelgemeenten.

Sinds begin april kunnen inwoners van de deelgemeenten Muizen, Walem en Leest ook in hun dorpshuizen terecht voor administratieve dienstverleningen. Vroeger moesten ze daarvoor naar het Huis van de Mechelaar in de stad. Persoonlijke documenten, zoals bijvoorbeeld identiteitskaarten, worden nu via een beveiligd transport overgebracht naar de dorpshuizen.

Na een proefperiode van drie maanden is het Mechelse stadsbestuur tevreden over de beveiligde transportservice die de firma Euro-Sprinters heeft uitgevoerd. Het contract met Euro-Sprinters wordt daarom met een jaar verlengd.

Strikte procedure

Bij het vervoer van persoonlijke, vertrouwelijke documenten is het respecteren van regels rond informatieveiligheid van cruciaal belang. Daarom is een strikte procedure nodig: vervoer onder gesloten omslag, precies weten wat naar waar onderweg is, controle op het aankomen, verlies of diefstal onmiddellijk kunnen vaststellen en een procedure klaar hebben om onmiddellijk te kunnen anticiperen.

“Met deze service komt het Huis van de Mechelaar naar de mensen in de deelgemeenten toe. De inwoners maken steeds meer gebruik van deze dienstverlening. Het bekomen van een nieuwe identiteitskaart, een kids-ID, rijbewijs of reispas kan kort bij huis eenvoudig gebeuren na afspraak via www.mechelen.be/afspraak of het gratis telefoonnummer 0800 20 800”, aldus schepen van Burgerzaken Marc Hendrickx (N-VA)

De kostprijs voor de beveiligde transporten door Euro-Sprinters aan de dorpshuizen van Muizen, Walem en Leest bedraagt 2674,88 euro op jaarbasis.