SINT-KATELIJNE-WAVER – Het bananenvouwkrat van Euro Pool System heeft de Pro-K award verzilverd. De logistieke dienstverlener voor herbruikbare standaardverpakkingen uit Sint-Katelijne-Waver ontwikkelde het product in samenwerking met het Duitse Bekuplast. 

De Pro-K award werd opgericht in 1979 door de Duitse plasticindustrie. De prijs moedigt ontwerpers en bedrijven aan om nieuwe innovaties in te sturen die uitsluitend van plastic zijn gemaakt. De jury waardeerde de bananendoos van Euro Pool System omwille van de praktische eigenschappen en het slimme schuifsysteem. Dat beschermt het product wanneer de kratten worden gestapeld.

Sterk product

Het bananenvouwkrat is het nieuwste exemplaar in het ladeportfolio van Euro Pool System. Het gaat om de eerste opvouwbare transportcontainer van kunststof die de flexibele eigenschappen, het zogenaamde drukeffect, van kartonnen verpakkingen heeft. Bovendien maken het sterke buitenframe en de goede stapeleigenschappen het ideaal voor magazijnen die werken met volledig geautomatiseerde orderpicksystemen.

Verder biedt de milieuvriendelijke bananendoos heel wat voordelen ten opzichte van een kartonnen verpakking. Het krat reduceert het volume, is herbruikbaar en doet papieraval in de winkels slinken.

Euro Pool System ontstond begin jaren 90 en is vandaag marktleider in herbruikbare verpakkingen voor de verse toeleveringsketen in Europa. De herbruikbare en vouwbare kratten zijn de standaard in de sector geworden voor vers en verpakt voedsel.