eTheRNA immunotherapies uit Niel heeft een toelage van een miljoen euro gekregen van Agentschap Innoveren en Ondernemen VLAIO. Het bedrijf zal de toelage gebruiken om zijn TriMix platform en klinische testen voor innovatieve mRNA kanker immunotherapieën voor dit platform verder te ontwikkelen.

Vooruitgang

Dirk Reyn, CEO van eTheRNA: “Een belangrijk element in onze strategie is de volledige controle te houden over het gepatenteerde productieproces van mRNA’s voor ons TriMix platform en onze nieuwste immunotherapie-kandidaten. Dit is belangrijk om het ons mogelijk te maken om vooruitgang te boeken met de klinische tests die nodig zijn om aan te tonen dat TriMix een hoeksteen is van kanker immunotherapie. Daarom zijn we heel tevreden met deze toelage van VLAIO. Daarmee kunnen we de verdere optimalisatie financieren van ons mRNA productieproces in onze faciliteit in Niel. Zo versterken we onze positie als één van de weinige bedrijven ter wereld die kwaliteitsvol mRNA-materiaal kunnen produceren dat nodig is voor klinische tests.”

VLAIO, Agentschap Innoveren & Ondernemen, is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Het stimuleert en ondersteunt innovatie en ondernemerschap en draagt bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dat gebeurt in samenwerking met tal van partners (vooral de Innovatiecentra en Flanders DC).