Alain Deloof.

Alain Deloof.

eTheRNA immunotherapies NV, met vestigingen in Niel en Jette, heeft zijn managementteam versterkt met de benoeming van Alain Deloof als Production Lead.

Gedurende de voorbije zes jaar was Alain Deloof manager bij Janssen Diagnostics, waarvan vier jaar als Senior Site Integrator. In die functie was hij verantwoordelijk voor het resource management van de Europese labs van de organisatie. Hij was ook actief betrokken bij reproduceerbaarheidsstudies die kaderden in de samenwerking tussen Janssen Pharmaceutica en het Mechelse bedrijf Biocartis om gezamenlijk analyses te ontwikkelen voor het moleculair diagnosesysteem van Biocartis.

Deloof kwam in de Janssen Diagnostics-organisatie via de overname van Tibotec-Virco door Johnson & Johnson. Bij Tibotec-Virco was hij gedurende twaalf jaar als wetenschapper actief en bouwde hij onder andere een sterke expertise uit op het vlak van virale RNA-extractie.

Dirk Reyn, CEO van eTheRNA: “We heten Alain hartelijk welkom in ons team. Alain heeft een brede know-how en expertise opgebouwd in de productie van mRNA constructs. Naast de ontwikkeling van onze eigen op mRNA-gebaseerde immunotherapieën vormt de productie van mRNA voor derden een andere pijler van onze strategie. Deze zomer worden de verbouwingswerken voor het mRNA-productielab in Niel afgerond. Wij voorzien dat we daar in het najaar de eerste proef- en verificatieloten zullen produceren volgens de internationaal geldende Good Manufacturing Practices. Dit gebeurt in aanloop naar de erkenning van het mRNA-productielab door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, die we begin 2017 hopen te verkrijgen.”

Alain Deloof, Production Lead eTheRNA: “Die planning is een grote uitdaging, maar ik ben enorm gemotiveerd. Met het nieuwe lab beschikken we over de juiste middelen om de ondersteuning van onze eigen producten te garanderen gedurende het belangrijkste deel van de klinische ontwikkeling. De extra inkomsten die voortvloeien uit de mRNA-productie voor derden zullen we opnieuw investeren in onze research.”

Sinds de recente financieringsronde van 24 miljoen euro is het personeelsbestand van eTheRNA quasi verdubbeld. De onderneming telt nu 16 medewerkers en wil dit aantal in de komende maanden verder opvoeren.