Eternit uit Kapelle-op-den-Bos zoekt 25 nieuwe medewerkers, en organiseert daarom nog twee jobdagen. Met de extra werknemers wil het bedrijf zijn positie in de markt versterken.

Eternit kijkt met vertrouwen naar de toekomst. In 2016 werd al gestart met een permanente weekendploeg voor sommige productielijnen en dat blijft al zeker zo tot eind 2018. Bovendien werd in 2016 en 2017 verder geïnvesteerd in veiligheid en uitbreiding van capaciteit. Ook de komende jaren wordt verder ingezet op de ontwikkeling van innoverende en duurzame bouwmaterialen. Zo wil Eternit o.a. met een innoverend gamma gevelplaten een doorbraak realiseren in de markt van gevelisolatie en –renovatie. “Op die manier geven we niet alleen de particulier een betaalbare oplossing maar helpen we ook mee aan het realiseren van de doelstellingen van de overheid met betrekking tot energiereductie en -besparing”, aldus het bedrijf. Ook met geïntegreerde zonnepanelen en groendaken wil Eternit verder groeien.

De voorbije jaren noteerde Eternit een mooie omzetstijging, ondanks de moeilijkere situatie in de bouwsector in België en de omringende landen. De positieve balans is in belangrijke mate het gevolg van de strategische keuze om een consequent duurzaamheidsbeleid te voeren in alle onderdelen van de bedrijfswerking. In het kader van dit duurzaamheidsbeleid besteedt Eternit traditioneel veel aandacht aan de ontwikkeling, opleiding en groei van zijn medewerkers. Dat dit door de werknemers wordt gewaardeerd, blijkt onder meer uit de lage verloopcijfers in vergelijking met andere bedrijven. Loopbanen van 35 en 40 jaar zijn geen uitzondering. Op die manier slaagt Eternit erin expertise en know-how aan boord te houden en dat is zeker in de concurrentiële bouwsector een belangrijke troef.

De 25 productiemedewerkers die Eternit hoopt aan te werven, zullen werken in drieploegensysteem en krijgen een duurzame job in eigen streek. Wie geïnteresseerd is, kan terecht op de jobdagen op maandag 29 mei en dinsdag 30 mei.  Kandidaten zien dan de fabriek in volle actie, ontmoeten mogelijke toekomstige collega’s en kunnen diezelfde dag solliciteren. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via een mail naar jobdag@eternit.be.

“Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee een belangrijk en positief signaal geven aan onze medewerkers, aan de buurtbewoners en aan de hele regio”, aldus Tomas Van Dyck, company manager van Eternit NV.