Eternit zoekt 35 nieuwe medewerkers

eternitEternit, fabrikant van bouwmaterialen uit Kapelle-op-den-Bos, kon sedert het begin van de economische crisis de werkgelegenheid integraal behouden. Om zijn positie in de markt verder te versterken, is het bedrijf nu zelfs op zoek naar 35 nieuwe productiemedewerkers. Deze positieve balans is in belangrijke mate het gevolg van een consequent duurzaamheidsbeleid in alle onderdelen van de bedrijfswerking. Ook de aanwezigheid van internationale service centers (IT, Finance, Engineering en Research and Development) is een belangrijke troef.

Eternit besteedt traditioneel veel aandacht aan de ontwikkeling, opleiding en groei van zijn medewerkers, en dat wordt door de werknemers duidelijk gewaardeerd. Getuige daarvan zijn de lage verloopcijfers in vergelijking met andere bedrijven. Loopbanen van 35 en 40 jaar zijn geen uitzondering. Op die manier slaagt Eternit erin expertise en know-how aan boord te houden en dat is, zeker in een concurrentiële sector als die van de bouwmaterialen, een belangrijke troef. Ook behaalde Eternit in 2012 het prestigieuze Q-stagelabel van VOKA als erkenning voor het gevoerde beleid rond kwaliteitsvolle schoolstages.

Dat Eternit de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet, blijkt uit de  belangrijke veiligheidsinvesteringen die dit jaar werden uitgevoerd in de fabriek in Kapelle-op-den-Bos. Ook de komende jaren wordt verder ingezet op de ontwikkeling van innoverende en duurzame bouwmaterialen. Zo wil Eternit met een innoverend gamma gevelplaten een doorbraak realiseren in de markt van gevelisolatie en -renovatie. “Op die manier helpen we niet alleen de particulier aan een betaalbare oplossing maar helpen we ook mee aan het realiseren van de doelstellingen van de overheid met betrekking tot energiereductie en -besparing”, aldus een woordvoerder van Eternit. “Ook met de geïntegreerde zonnepanelen en groendaken wil Eternit verder groeien.”

Om zijn positie in de markt van de bouwmaterialen verder te versterken, is Eternit op zoek naar 35 medewerkers die een duurzame job in eigen streek willen. Er zijn vacatures voor productiemedewerkers die in een week- of een specifiek weekendploegensysteem wensen te werken. Deze aanwervingen vinden plaats in overleg met de werknemersvertegenwoordigers. “Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee – zeker in deze economisch onzekere tijden – een belangrijk, positief en vertrouwenwekkend signaal geven aan onze medewerkers, aan de buurtbewoners en aan de hele regio”, aldus Patrick Balemans, gedelegeerd bestuurder van Eternit NV.

In november organiseert het bedrijf nog drie jobdagen waar geïnteresseerde potentiële werknemers welkom zijn. De data van deze jobdagen worden binnenkort aangekondigd op de website van Eternit.