Eternit toont nieuwe oplossingen voor dak en gevel

EternitSolesiaEternit stelt op Batibouw, dat eind deze week van start gaat, een aantal bouwoplossingen voor om dak en gevel van woningen een hedendaagse, energiezuinige en technisch hoogstaande aankleding te geven.

Er worden twee systemen om gevels te bekleden in de kijker gezet. Dat zijn Equitone [linea] gegroefde gevelplaten van in de massa gekleurd vezelcement en Cedral Click gevelbekleding die snel kan worden geplaatst dankzij het tand- en groefsysteem. Met Cedral Click heb je in een handomdraai een geventileerde en geïsoleerde lichtgewicht voorzetgevel.

Voor het dak stelt Eternit op Batibouw de vlakke keramische kleidakpan Mikado met afgeschuinde neus voor. Die is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie en geeft het dak een strakke minimalistische uitstraling. Op de beurs wordt tevens de nieuwe verticale dekkerstechniek Quarto met Eternit-leien gedemonstreerd.

Eternit focust tenslotte ook nog op zijn Solesia-zonnepanelen die op een esthetische manier kunnen worden gecombineerd met leien en klei- of betonpannen. Dit systeem wordt onmiddellijk op de panlatten bevestigd. Er is geen onderliggend leien- of pannendak meer nodig. Er wordt ook niet geboord in een bestaande dakstructuur zodat geen zwakke plaatsen in het dak worden gecreëerd.